10 Kasım 2016 Perşembe

Hamilelikte Cinsellik

Hamilelikte cinsel yaşamınıza ne olur? Siz veya eşiniz cinsellikle ilgili farklı duygular taşır mısınız? Cinsel ilişki güvenli midir? Orgazm güvenli midir?

Çoğu kadın ve eşleri için, hamilelik cinsel İlişkilerde değişiklikler getirir ama bu değişiklikler, herkes için aynı değildir. Bir kadın hamilelik döneminde kendini olgun, güzel ve seksi hissederken, bir diğeri sarsak ve şişman hissedebilir. Bir kadın ilgili ve düşünceli bir eş tarafından sevildiğini ve güvende olduğunu hissederken, bir diğeri zor bir ilişki yaşayabilir ya da yalnız olabilir. Bir kadın kendi sağlığı veya bebeğin sağlığı için endişelenirken, bir diğeri kendini harika, güçlü ve canlı hissedebilir. Bir eş kadının sağlığı için endişelenir veya kadının değişen görüntüsü nedeniyle uzaklaşırken, bir diğeri bütün süreçten zevk alabilir.

Eşinizin ve sizin hamilelikle ve beraberinde getirdiği değişikliklerle ilgili duygularınız hiç şüphesiz cinsel yaşamınızı etkileyecektir; mide bulantıları, yorgunluk, kilo alma, göğüslerin hassaslığı, leğen bölgesindeki kan dolaşımında ve hormonlardaki değişiklikler gibi bedensel değişiklikler de öyle. Bu fiziksel faktörlerle birlikte, cinsel duygularınız da değişecektir. Size zevk ve heyecan veren şeyler değişebilir. Bazen kendinizi her zamankinden daha arzulanır bulabilirsiniz; diğer zamanlarda ise hiç böyle hissetmeyebilirsiniz. Eşiniz cinsel yaşamınızdaki değişiklikleri anlayabilir ve kabullenebilir veya bunun aksi yönünde davranabilir. Hamilelik ikiniz arasında gerilim yaratabileceğinden, bu dönemde açık iletişim kurmak özellikle önemlidir.

Peki, ya güvenlik? Cinsel ilişki veya orgazmla vajina kanamaları, enfeksiyon, düşük veya prematüre doğum arasındaki bağlantılarla ilgili raporlar ya da söylentiler ürkütücüdür. Buna ek olarak, penisin vajinanıza derinlemesine girmesinin ve eşinizin karnınız üzerindeki ağırlığının bebeği tehlikeye atması da sizi endişelendirebilir.

Eğer düşük veya prematüre doğum gibi riskleriniz varsa, cinsel ilişkiden sonra sürekli veya acı verici kramplarla karşılaşıyorsanız ya da cinsel yoldan bulaşan bir hastalık taşıyan yeni bir eşiniz varsa, cinsel ilişki ya da orgazm, sorunlara yol açabilir. Risk taşıyorsanız, cinsel ilişkiden uzak durmalısınız. Diğer bir uyarı ise, eşinizin vajinanıza hava üflememesi gerektiği yönündedir, çünkü bu kan dolaşımında bir hava kabarcığı yaratabilir ki bu da çok ciddi bir komplikasyondur.

Düşük veya prematüre riski taşımıyorsanız, çoğu tıp uzmanı cinsel ilişkiyi iki eş için de önermektedir. Rahim büzülmeleri orgazmın normal bir parçasıdır ve sağlıklı bir cenin için hiçbir sorun yaratmaz. Nazik, daha sığ bir giriş yapılması ve eşinizin ağırlığım karnınızın üzerine yüklemeyecek pozisyonlar kullanmak, bebeğinizle ilgili rahatsızlığınızı ve endişelerinizi dindirecektir. Bebeğin amniyotik sıvı İçinde minder etkisiyle korunduğunu, amniyotik kese ve rahim boynu sıvısının ralımİ gerektiği şekilde kapadığını unutmayın.

Hamilelik, cinsel yaşamınızda yeni yöntemler ve yollar aramak için iyi bir zaman olabilir; birbirinize İhtiyaçlarınızı ve arzularınızı daha açıkça anlatmak için de uygun bir zamandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder