10 Kasım 2016 Perşembe

Doğum Öncesi Bakım

Doğum öncesi bakım, bebeğinizin ve sizin sağlığınızı garantilemek için uygulanan çeşitli testleri ve değerlendirmeleri içerir. Doktorunuz veya ebeniz, hemşireniz ve diğer sağlık görevlileri bu bakımı sağlayacaktır. Bu kişiler hamileliğinizin sadece tıbbi yönleriyle değil, aynı zamanda sağlık geçmişiniz, mevcut yaşam durumunuz ve taşıyabileceğiniz diğer endişelerle de İlgilenecektir. Hamile olduğunuzdan şüphelendiğinizde veya bunu öğrendiğinizde, doktorunuzla veya ebenizle görüşün. Bazen randevu almak haftalar sürebilir, bu yüzden erken harekete geçin.

Doğum öncesi birinci veya ikinci doktor ziyaretinizde, tam bir fiziksel inceleme, çok sayıda test ve kendiniz ile ailenizin sağlık geçmişlerinizle İlgili görüşme yapılması normaldir. Her doğum öncesi balam randevusunda, doktorunuz sağlığınızı, bebeğin durumunu ve gelişimini kontrol eder. Hemşire genellikle gerekli bilgilerin toplanmasına yardımcı olur ve birçok sorunuzu cevaplayabilir. Hamileliğin ortalarında, randevularınız aylık olarak programlanacaktır. Sonlara doğru, kontrollerin her iki haftada bir ve sonunda da her hafta olması mümkündür.

Bazı doktorlar görüşmeleri çok kısa tutar; diğerleri ise daha uzun görüşmeler İsteyebilir. Testlerin çoğu çabucak yapılabilse de, doktorunuzla birlikte daha hızla zaman geçirmeniz, özellikle sağlam bir ilişki geliştirmeniz, kişisel konulan tartışmanız ve diğer önemli endişeleri ve soruları İncelemeniz açısından Önemlidir. Bazı doktorlar bu tür söyleşiler için periyodik olarak uzun seanslar düzenler. Daha uzun bir görüşmeye ihtiyacınız varsa, bunu önceden isteyin. Bu uzun görüşmeleri, doktorunuzla doğum deneyimini planlamak için kullanabilirsiniz.

Hamilelik döneminde bazı veya tüm randevularınızda, eşiniz doktorunuzla tanışmak ve doğumda kendi rolünü konuşmak amacıyla size eşlik etmelidir. Ayrıca, diğer doktorlarla veya ebelerle de tanışmaya çalışın çünkü doğum zamanınız geldiğinde onlar nöbette olabilir. Bu mümkün değilse, tanımadığınız tıp uzmanlarına kendinizi tanıtmak ve belli doğum tercihlerinizi anlatmak için yazılı bîr doğum planı hazırlamak yararlı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder